Kassasystem2017-09-07T10:04:49+00:00

KASSASYSTEM

Datatjenesten/Telehuset er forhandler av Sharp kassasystem.

SHARP KASSASYSTEM

Sharp har lang erfaring med betalingsløsninger, og har tilpasset seg myndighetenes lover i en rekke land de siste 20 år. Vi ivaretar våre kunder slik at de kan være trygge på at våre systemer til en hver tid følger gjeldene lover og forskrifter i kassaloven.

Vi vet at ulike bransjer har ulike behov og at det ikke finnes en betalingsløsning som passer alle. Derfor tilbyr Sharp forskjellige løsninger for å møte hver enkelt bransjes spesifike behov.

Hva betyr det nye regelverket for meg?

Den nye regelverket setter krav til leverandører av kassasystemer og de bokføringspliktige. Det settes en rekke krav til funksjoner i systemet, noen vil bli påbudt, andre forbudt, her er noen eksempler. Det blir nå påbudt å skrive ut og tilby kunden kvittering. Det blir påbudt å registere vekselkasse. Det skal ikke være mulig å registere salg på kassa hvis kassaskuffen er åpen. Det er satt krav til sikring av e-journal med kryptert signering og at e-journal skal kunne overleveres til Skattemyndighetene i et standard filformat kalt SAF-T når de forespør om dette. 

Hvilken løsning passer for deg

Ny kassasystemlov i korthet

Fra og med januar 2017 skal alle kassasystemer som selges på det norske markedet, følge kravene i den nye kassaloven. Det er et system som brukerne må begynne å anvende innen 1. januar 2019.

Den nye loven innebærer blant annet:

  • Klare funksjonskrav til kassasystemene
  • Krav til produkterklæring fra leverandørene
  • Brukskrav for de bokføringspliktige
  • Overtredelsesgebyr for leverandører av kassasystemer og bokføringspliktige.
  • En beskrivelse av systemets oppbygging og funksjoner skal følge med systemet ved salg, utleie eller utlån.
  • Skattekontoret kan kreve nødvendig innsyn i programvare, servicemanualer etc.

Ta gjerne kontakt med oss dersom dere har noen spørsmål i forbindelse med dette. Vi er en godkjent leverandør og er klare for å hjelpe de som blir berørt av loven.

Infoside hos skatteetaten:
www.skatteetaten.no/kassasystem

KASSESYSTEM EKSPERTER

Sharp har et bredt utvalg av kassasystem rettet mot detaljhandel, frisør og velvære samt restauranter. I disse bransjene tilbyr Sharp løsninger for både den enkeltstående forretning og større kjeder. I dag ser vi en rask og økende teknologisk utvikling i måten å betale på som gjør det viktig å jobbe med en partner som tilbyr løsninger som ligger i forkant.

Telehuset/Datatjenesten er til stede for å tilby konsultasjoner innenfor ditt valg av kassasystemer. Vi kommer ut til virksomheten din og hjelper deg med en gjennomgang av virksomheten for å få klarlagt behovet slik at vi deretter kan finne den riktige løsningen for deg.

Kontakt oss

Lyst til å abonnere på nyhetsbrev fra oss?

Skriv inn din e-post så skal vi oppdatere deg på siste nytt fra oss.

Kontakt oss
close slider