MICROSOFT AZURE

Hva er Azure?

Azure er «skyen». 

Azure er skyplattformen til Microsoft. En skyplattform leverer servere, nettverk, lagring, databaser og mer over internett («skyen»). Azure byr på stordriftsfordeler, fleksibilitet og stabilitet. Dette oppbevares trygt i Microsofts datasentre, bestående av mer enn 60 datasentere rundt i verden inkludert Norge. 

Skytjenestene fra Microsoft Azure kan erstatte dine behov for server og lignende infrastruktur eller løse de samme behovene med nye innovative verktøy, så du ikke trenger like mye infrastruktur.

Microsoft

Hvordan vi kan hjelpe deg

Azure Drift fra Datatjenesten

Gjennom å flytte datasystemene til Azure levert av Datatjenesten, vil bedriften deres oppnå økt tilgjengelighet, fleksibilitet og sikkerhet, samt økonomiskebesparelser. Bedriften får tilgang til systemene via beskyttet forbindelse over internett slik at dere kan jobbe hvor som helst og når som helst.

Kunden trenger kun forholde seg til Datatjenesten AS, din total leverandør av IT tjenester. Vi utfører migreringen og oppsettet av Azure for deg. I etterkant tar vi av oss drift, administrasjon og vedlikehold av skytjenestene dine.

Hva kan du gjøre med Azure?

Bare fantasien stopper deg! Azure-plattformen består av mer enn 200 produkter og skytjenester utformet for å hjelpe deg med å gi liv til nye løsninger, løse dagens utfordringer og skape fremtiden.

  • Raskt utvide kapasitet når selskapet vokser eller utfører et oppkjøp.

  • Betale kun for det du bruker. Så du bestemmer hva du skal betale

  • Leie server, database og lagringsressurser med mer enn 99,9% oppetid i Norge.

Azure Virtual Desktop

Muliggjør en sikker og moderne ekstern skrivebordopplevelse praktisk talt hvor som helst fra!

Gi ansatte den beste virtualiserte opplevelsen med den eneste løsningen som er totalt optimalisert for Windows 11 og Microsoft 365.

  • Få tilgang til skrivebordet og programmene dine i nettleseren, Windows, Mac eller mobilen.

  • Sømløse opplevelser for Microsoft Teams og Microsoft Office. Gi de ansatte samme opplevelse som de ville fått på PC’en.

  • Støtte for apper med stor arbeidsbelastning, for eksempel GPU-intensive 3D-programmer for design – som digitale 3D-tvillingmodeller – og  AutoCAD

  • Ingen ekstra lisenskostnader – Azure Virtual Desktop er inkludert i kvalifiserte Microsoft 365 abonnement.

  • Sikker pålogging med tofaktorautentisering og risikobetinget tilgang.

Hvorfor velge Azure?

Spar penger

Ingen forhåndsbetaling, du betaler kun for det du bruker. Du kan utnytte lisensbesparelser som Azure Hybrid Benefit hvis du har eksisterende lisenser. Azure tilbyr omfattende verktøy for å hjelpe deg med skyforbruket ditt.

Du kjøper ikke en ku for et glass melk. Dersom du kun trenger en database til programmet, hvorfor leie en hel database server.

Du kan også binde deg med Azure Reserved Instances og spare opp til 72% sammenlignet med pay-as-you-go.

Få førsteklasses infrastruktur for en billig penge

Fleksibilitet
Du kan skalere fra én til tusener av forekomster for virtuell maskin og tilhørende lagringsplass eller nettverk.

Pålitelighet
Nyt av Microsoft sin ekspertise i å drifte store datasentere med tjenester som har oppetid fra 99,99% og helt opp til 99,9999999999999999% (16) på enkelte tjenester som lagring.

Hold liv i de eldre systemene

Har du eksisterende systemer som er gamle kan du få utvidet støtte hvis de flyttes til Azure. Få tre eller flere år gratis utvidet sikkerhetsoppdateringer for Windows Server 2008 og 2008 R2 i Azure. Eldre SQL Server 2008 og opp til 2012 R2.

Du kan også bruke Azure i et hybrid miljø. Der det sameksisterer og er integrert med din egen serverpark. Azure hjelper deg med «IT gjelden» av gamle systemer.

Azure vil også møte dine bedrifts krav

Din organisasjon må kanskje imøtekomme lover og reguleringer. Microsoft har nå opprettet flere nye datasentere i Norge.

Azure er ledende i bransjen med mer enn 90 tilbud om forskriftssamsvar. Effektiviser forskriftssamsvaret og beskytt dataene med den mest omfattende dekningen av forskriftssamsvar hos en skytjenesteleverandør.

Sjekk hvor mye du kan spare med Total cost of ownership kalkulatoren

Snakk med Karl

Karl Jørgen Weme

Teknisk leder


+47 904 75 405

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.