IT Sikkerhet er viktig! I en voksende bedrift, er det viktig å ta tak i dette før det kommer ut av kontroll.

eSmart Systems er et raskt voksende selskap fra Halden, som arbeider med utvikling av smarte digitale løsninger for blant annet energisektoren. eSmart Systems  er født i skyen og arbeider med Microsoft sin skyinfrastruktur Azure.

Når eSmart Systems  skulle ta grep for å sikre bedriftens enheter og tilgang til interne ressurser, lå det nært å fortsette med tjenester fra Microsoft. eSmart Systems har valgt Enterprise Mobility + Security (EMS) og har derfor benyttet Datatjenesten sine tekniske konsulenter for å etablere dette for hele bedriften.

Enterprise Mobility + Security (EMS) er en pakke av avanserte sky-baserte sikkerhetsløsninger fra Microsoft til en gunstig pris. Løsninger er basert på antall brukere. Så den fungerer for store og små.

Løsningen består av 4 hovedkomponenter.

Azure Active Directory Premium 

Dette er identitets styring i skyen. Alle ansatte får utdelt en bruker som de kan bruke til å logge på enheten sin, interne ressurser og skytjenester. Uavhengig av enhet og lokasjon. Det store med Azure Active Directory Premium er at det gir en pålogging for alle tjenestene. Både for lokale systemer og skytjenestene.

 • Selv-hjelps portal for å resette passord selv
 • To-faktor autorisering for økt sikkerhet
 • Gruppe basert tilgang og Singel Sign-on for tusenvis av skytjenester.
 • Maskinlæring hjelper med å gi et bedre oversiktsbilde over sikkerheten.
 • Robust synkronisering av identitet mellom lokalt og skybaserte.

Microsoft Intune

Intune er verktøyet for å knytte enheter til person. Og sørge for at den enheten sikret før den får tilgang til bedriftens interne ressurser.
Microsoft Intune støtter Windows, Mac, Iphone, Android slik at de ansatte kan bruke den enheten de ønsker, samtidig som bedriften ikke trenger å bekymre seg for at de har usikre enheter i miljøet.

 • Styring av mobileenheter
 • Bred støtte for forskjellige enheter som iOS, Android, Windows og Windows Phone.
 • Funksjonalitet for å fjernslette innhold på en enhet. Ved f.eks tyveri

Azure Information Protection

Azure Information Protection, også kalt AIP. Er et dokumentsikkerhets verktøy for å sikre at ingen interne dokumenter kommer på avveie.
Løsninger fungerer ved at hver gang dokumenter åpnes, så undersøker den om denne personen er tillatt å se innholdet i denne filen.

Man kan styre hvem som kan se hva basert på blant annet:

 • Selskapet (Interne eller eksterne)
 • Ansatt status (eksempel tidligere ansatte kan ikke åpne dokumenter selv om de har det på en minnepenn)
 • Dato dokumentet blir åpent
 • Hvor personen er i verden.

Microsoft Advanced Threat Analytics

Advanced Threat Analytics er som en antivirus på steroider. Den bruker all data som blir samlet i Enterprise Mobility + Security, som hver eneste pålogging, hvert dokument, hvor brukeren var, når de arbeider. Baserte på dette bruker den smarte algoritmer for å analysere mønster og avdekke mistenksomme pålogginger, aktivitet og avdekke angrep.

Siden Microsoft Advanced Threat Analytics er basert på maskinlæring og alltid er på. Så lærer den og blir bedre og bedre hele tiden.

Komme i gang med Enterprise Mobility + Security

Hvis du også ønsker å komme i gang med sikre bedriften din så ikke nøl med å ta kontakt. Kanskje du allerede har Office 365?
Da kan du utvide Office 365-funksjonene du har for administrering og sikkerhet, med Enterprise Mobility + Security. Les mer her

Ønsker du å vite mer om Enterprise Mobility + Security ta kontakt med oss

Karl Jørgen Weme
Karl Jørgen WemeMicrosoft Certified Technology Specialist