I samarbeid med Mobit har vi hjulpet Spenst i Halden med å bygge en skjerm/LED-vegg på 217’’ i en av salene. Den måler rett inntil 5 x 3 meter og skal være en del av en digital treningssal/flerbrukssal. Treningssenteret kan nå stolt skryte på seg den største skjermen i Halden og omegn.

Spre gode opplevelser

Håkon Ørum Jonassen, markedsansvarlig hos Mobit-forhandleren Datatjenesten, syder av entusiasme når han snakker om skjermveggen til Spenst. Det gjør også Anders Viken, daglig leder i Spenst. Han har en klar filosofi for alltid holde humøret og inspirasjonen på topp hos kundene:

– Spenst tilbyr flere ulike konsepter, vi har tre avdelinger i Halden og tilbyr trening som passer for alle. Det handler like mye om å spre gode opplevelser, sier han, og fortsetter:

Vil gi det beste tilbudet

– Vi ønsker å gi medlemmene det beste tilbudet, og vi bruker mye av de midlene vi tjener til å utvikle nye fasiliteter. Vi pusser opp og vi vedlikeholder.  Slår vi oss til ro, og ikke bryr oss om utvikling, mister vi både kunder og troverdighet.

– Da Anders ringte, tente jeg veldig på ideen om å lage et digitalt treningsrom, sier Ørum Jonassen.

– Jeg spurte hva vi burde gå for, og hadde egentlig håpet på en projektorvariant, svarer Anders Viken.

Utfordringer

Da det var snakk om en flerbrukssal, var det mange hensyn å ta. I taket er det montert slynger for slyngetrening, og med potensielt mange mennesker i rommet, vil man kaste skygge på lerretet ved bruk av projektor.

– Derfor skisserte vi en annen løsning der vi gikk for moderne teknologi, og heller blåste opp en enorm skjerm på veggen i stedet, humrer Ørum Jonassen.

Anders Viken er like lattermildt over konklusjonen:

– Vi fant raskt ut at når vi først gjør det, gjør vi det ordentlig, og da er skjerm en mye bedre løsning enn en variant med projektor.

Modulbasert

Og skulle det være feil eller andre uheldige omstendigheter på skjermen, kan disse enkelt byttes ut, fordi hele løsningen er modulbasert.

– Dermed blir det ingen nedetid, fastslår Håkon.

Skulle noe gå feil, kan det vippes ut magnetiske fliser i skjermen og erstatte disse uten nedetid. En annen fordel med skjermer med god lysstyrke og kontrast er at dagslyset har minimal innvirkning. En kostbar projektorløsning kunne takle utfordringene, men skyggene vil fremdeles være en ulempe i rommet og levetiden til en LED-skjerm går utenpå projektoren en lang gang.

WOW-følelse

Nå er treningssalen, som tidligere kun ble brukt ved instruktørtimer, blitt et «tiltrekkende» lokale for Spenst. Skjermen er berikende i fysiske saltimer med instruktør, såvel som ved digital trening on-demand. Det kan for eksempel være et beroligende bilde der du sitter i regnskogen under Yoga-timen. Og ved digital trening, glemmer man fort at menneskene på skjermen ikke er i samme rom. De er jo real size!

– Når du entrer salen gir det en umiddelbar WOW-følelse, lover Ørum Jonassen.

Anders Viken legger ikke skjul på at Spenst har mye tillit til den lokale Mobit-forhandleren:

– Vi har samarbeidet gjennom mange år;  vi ønsker- og Datatjenesten leverer, og det fungerer utmerket. Nå har vi fått en fantastisk stor og god skjerm og vi får frem den kvaliteten vi i Spenst skal assosieres med.

Skjermer i andre former og fasonger

Ørum Jonassen håper andre bedrifter lar seg inspirere av Spenst, og han fremhever med styrke at skjermer kan bygges i andre former og formater.

– Skjermene kan til og med bygges rundt hjørner, sier han.

– Vi synes det er moro å synliggjøre bredden i det vi leverer utover tradisjonelt utstyr og serverparken vi leverer i skyen. Og det er selvfølgelig alltid en fordel å ha Mobit i ryggen, sier Ørum Jonassen.

Vi vil gjerne takke Spenst Halden for tilliten og oppdraget. Vi er veldig stolte av resultatet og håper de er like fornøyde som oss! Vil også takke mTabs for det gode samarbeidet. Ta gjerne en titt på den flotte filmen mTabs har laget om dette prosjektet.